Bilden av en människa

Med dagens möjligheter förfogar man i stor utsträckning av den egna bilden av sig själv. Det kan man, om man vill, tacka bland annat Facebook och Instagram för. Gilla, lägg upp, dela och kommentera skapar till en del det personliga varumärken och lämnar cyberspår. Själv är jag ytterst sparsam med allt detta tycker jag själv. Ibland undrar jag om man skall lägga ut en bild på filbryta och ett glas mjölk. Men då kanske man uppfattas som satirisk över dem som lagt ut en flaska Amaronevin och en finare köttbit. Jag skulle ändå inte mena något illa med det utan det skulle endast vara en hyllning till det enklare. Om jag lägger ut en bild på resan till Renforsen eller Ansmark kanske bilderna på resan till Mauritius kom på skam. På tal om skam tog jag en en gång en bild på ett flygplan. Det var ett Dreamliner från Norwegian. Då kan man i stället ta ett kort på ett gammalt ånglok. Så blir det flesta av olika skäl glada.

Det är mycket man kan påverka som människa. Hur gör man för att ”vara sig själv” om sig själv är att var lite som en kameleont?

 

Scroll to top